Branches

Kies voor pure innovatie

De kern van Lubo Fasteners is in twee woorden: pure innovatie. ‘Puur’ vanwege het duurzame karakter, zonder chemicaliën. En ‘innovatief’ doordat het gebruik van Lubo Fasteners tijd- en kostenbesparing oplevert. Of je nu actief bent in de voedingsindustrie, wind & offshore, water & infrastructuur of petrochemie. Lubo is de toekomst voor alle industrieën waarin (RVS)-bevestigingsmaterialen gebruikt worden. Kies ook voor Lubo! Met onze slimme fasteners worden ongewenste onderhoudstops voorkomen. Hierdoor bespaar je (in)direct op arbeidskosten. Benieuwd welke toepassingen er voor jouw branche mogelijk zijn? We benoemen hieronder enkele voordelen per sector. Wil je inhoudelijk dieper met ons in gesprek gaan? Onze experts geven graag antwoord op jouw vraagstukken. We vertellen je alles over resultaten die door ons in de praktijk behaald zijn. Neem gerust contact op!

Branches

Voedingsmiddelenindustrie

Het productieproces in de voedingsindustrie is gebonden aan strenge eisen op het gebied van veiligheid en hygiëne. Giftige of schadelijke stoffen zijn terecht verboden. Het is een van de redenen waarom een standaard smeermiddel zoals vloeibare montagepasta niet gebruikt mag worden in de food sector. Zelfs niet bij het onderhouden van een machine.

Lubo Fasteners zijn dé oplossing. Onze (RVS)-bouten hebben een milieuvriendelijke, droge smering. De slimme lubricant voldoet aan de FDA- en EC 1935/2004-norm en is daardoor absoluut food proof.

Water & Infrastructuur

Het gas- en waternetwerk ligt grotendeels in de grond. Tijdens nieuwbouw of onderhoud aan leidingwerk is het dus onvermijdelijk dat zich vuil nestelt tussen de (RVS)-schroefdraad van bouten. Bovendien is er een directe link tussen het gebruik van PTFE-gecoate bouten, smeermiddelen op basis van Teflon, en PFAS-stoffen die op grote schaal in de grond en het grondwater voorkomen.

Lubo Fasteners presteren overal.  Zelfs in zout water en na aanraking met zand. Lubo is milieuvriendelijk; opgebouwd uit natuurlijke grondstoffen. Hiermee investeer je dus zowel in efficiëntie als in een duurzame toekomst.

Petrochemie

Stilstand en productieverlies kost de petrochemische industrie miljarden per jaar. Bouten voor flenzen en leidingen moeten met hoge snelheid gemonteerd worden. Koudlas en vastroesten van studbolts, draadeinden of specials is totaal ongewenst. 

Lubo Fasteners leveren kostbare tijdwinst op. Onze kant en klare bevestigingsmaterialen kunnen direct uit de verpakking aangedraaid worden. Koudlas en splitten bij demontage is verleden tijd. Bovendien kunnen onze Lubo Fasteners corrosie of breuk voorkomen. Kortom: efficiëntie van ongekende waarde.

Wind & Offshore

Voor het opwekken van groene stroom worden windmolenparken op afgelegen of ontoegankelijke offshore-locaties geplaatst. Bij het monteren van turbines en generators wordt gebruik gemaakt van grote, zware (RVS)-bouten of studbolts. Weersinvloeden, zand en viezigheid tussen het schroefdraad hebben invloed op de betrouwbaarheid van de trekspanning. 

Lubo Fasteners zijn hét antwoord. De voorgesmeerde bouten voorkomen koudlas en hebben een constante, lage wrijvingscoëfficiënt waardoor de bouten met precisie en met lichtere tools op de juiste spanning vastgezet kunnen worden.