Over Lubo

Een toonaangevend product

Onze Lubo Fasteners zijn een toonaangevend product. De schroefdraad van bijna ieder type (RVS)-bout kan door ons voorzien worden van een droge smering. Het resultaat is effectief en breed inzetbaar. Dat blijft niet onopgemerkt. Niet zonder reden wordt Lubo daarom internationaal geprezen.

Maar aan ieder baanbrekend product gaat een idee vooraf. We vertellen graag wat meer over ons innovatieve bedrijf.


Over ons & onze innovatie

In 2013 werd Lubo’s prototype lubricant voor het eerst aan eindgebruikers getoond. Dit begon op beurzen, waar Lubo-uitvinder Peter de Bruine met zijn gereedschapskar en bankschroef aan collega monteurs demonstreerde hoe effectief zijn droge smering was. Enthousiasme en eerste orders waren het gevolg.

Het vooruitstrevende idee groeide in korte tijd uit tot een succesvol product: de Lubo Fastener. Om hiermee de gehele industrietak te kunnen bereiken werd er gedurende 2015 en 2016 gewerkt aan groter strategisch plan. Lubo werd vrijgegeven door verschillende grote (internationale) partijen. Eigenaar Peter de Bruine vond bovendien een partner die het merk pro-actief op de markt bracht. Vanaf 2017 resulteerde dit in het verkopen van Lubo Fasteners door Nederlandse dealers. 2018 werd het jaar waarin een eerste toonaangevende industriële eindklant volledig overstapte op Lubo Fasteners. Daarmee brak voor Lubo het moment aan dat we volledig op eigen benen konden staan.

In 2019 volgde een verhuizing naar een bedrijfspand met ruimte voor een geavanceerde productielijn, opslag, logistiek en diverse kantoorruimtes. Lubo is daardoor uitgegroeid van baanbreker tot solide producent. Anno 2021 zijn wij een innovatieve onderneming met een team van enthousiaste collega’s en een leveringscapaciteit van ongeveer 8000 verschillende soorten Lubo bouten uit voorraad verkrijgbaar. Dagelijks wordt er in alle opzichten hard gewerkt aan het innovatieve product dat Lubo Fasteners zonder meer is. Op deze manier streven wij met Lubo naar een industriële wereld die duurzaam, efficiënt en toekomstbestendig is.

Over Peter

De pionier van Lubo

Montage vergemakkelijken, op een kostenbesparende en duurzame manier. Dat is het motto van Lubo oprichter Peter de Bruine. Hij was zelf jarenlang monteur en eigenaar van een las- en constructiebedrijf. Peter ondervond dagelijks de frustratie van vastvretende bouten en bedacht een innovatieve oplossing in 2013.

“Op technisch vlak hebben we sindsdien niet stil gezeten. In verschillende stappen hebben we onze veredelde frietpan gaandeweg vervangen door een professionele lijn, waarbij ik zelf het proces en het hart van de machine heb ontwikkeld op basis van zoveel mogelijk bestaande deeltechnologieën. Waar we eerst met Lubo in vloeibare vorm werkten, is onze smering vandaag de dag op basis van poeder en wordt het hele proces d.m.v. camera’s bewaakt.”

“Door de toenemende belangstelling vanuit de offshore en drinkwatersector, maar ook de voedingsindustrie, infrastructuur, wind & offshore en petrochemie weten we dat Lubo Fasteners breed inzetbaar zijn. Er ligt dus nog volop pionierswerk in het verschiet!”

Onze missie: “Iedere gesmeerde bout wordt een Lubo bout.”

Onze Lubo Fasteners

Stop met smeren, start met monteren

Vergeet chemische smeermiddelen. De droge lubricatie van Lubo Fasteners is 100% schoon en optimaal inzetbaar. Het werkt zo: Lubo voorziet (RVS)-schroefdraden, groot of klein, van een milieuvriendelijke smering. Door middel van een visioncamera-gestuurd proces wordt er een egale droge smeerlaag aangebracht op de schroefdraad. Wrijving zorgt ervoor dat Lubo Lubrication smelt. Daardoor functioneert de lubricant als het ware als een wax die het mogelijk maakt de schroefdraad in één vloeiende beweging vast of los te draaien. De voorgesmeerde (RVS)-bout is niet vet en kan direct uit de verpakking gebruikt worden. Dat versnelt het montageproces enorm! Een Lubo Fastener maakt het gebruik van vloeibare montagepasta overbodig. Onze droge lubricatie weerstaat temperaturen van -120 °C tot + 1400 °C en zelfs aanraking met zout water of zand levert geen probleem op. Het resultaat? Je start direct met monteren!

Meer over onze lubrication

Vacatures

Werken bij Lubo

Lubo is altijd in ontwikkeling. We zijn daarom regelmatig op zoek naar nieuwe collega’s! Wil jij graag bijdragen aan een innovatief product? Ben je een aanpakker en houd je wel van een uitdaging? Reageer snel op een van onze vacatures of stel jezelf aan ons voor via een open sollicitatie.

Open solliciteren?