Lubo International
03-04-2024

Unieke doorbraak: Lubo Fasteners blijven functioneren onder cryogene omstandigheden!

Op 19 januari hebben we onze Lubo fasteners laten testen in het ITIS-testlaboratorium in Goes, onder extreme cryogene omstandigheden.


Op 19 januari hebben we onze Lubo Fasteners laten testen in het ITIS-testlaboratorium in Goes, onder extreme cryogene omstandigheden. Maar wat betekent dat precies? Cryogene omstandigheden verwijzen naar extreem lage temperaturen (-196 graden Celsius), waarbij materialen blootgesteld worden aan extreme kou. Het nieuws dat we te delen hebben is ronduit spectaculair! Onze Lubo Fasteners zijn getest en blijven effectief werken, zelfs onder deze ijzige omstandigheden.

Het meest opmerkelijke is dat de wrijvingscoëfficiënt slechts licht is verhoogd van 0,12 μ naar 0,17 μ, dat betekent dat Lubo Fasteners de enige bouten zijn die onder cryogene omstandigheden nog steeds smering bieden. In tegenstelling tot andere bouten met smering die hun werking verliezen, blijven Lubo Fasteners functioneel.

In de praktijk betekent dit een wereld van verschil. Met Lubo Fasteners hoeft het proces niet te worden onderbroken, zelfs niet bij een lekkende stopbuspakking op een schuifafsluiter. Terwijl bij andere bouten en smeermiddelen die niet bestand zijn tegen cryogene omstandigheden, het smeermiddel bevriest en zijn functionaliteit verliest. Dat betekent dat wanneer er een lekkage optreedt, de bouten niet meer kunnen worden aangedraaid.

Bekijk hier het volledige rapport met de resultaten van de test

Gerelateerde berichten

Lubo International
28-03-2024

Lubo International bout CO2-compensatie op!

Lubo International is een samenwerking aangegaan met ecommit. Samen met ecommit gaan…

Lees meer
Steven de Bruine
06-09-2023

BEZOEK ONS OP DE AQUARAMA BEURS IN LEUVEN

De Brabanthal in Leuven wordt zoals jaarlijks in oktober the place to…

Lees meer